De traditionele voedingsdriehoek is zò verkeerd dat ik deze meteen in de vuilbak gooi.
De manier waarop de voedingsindrustrie ons al meer dan 50 jaar adviezen verschaft, is ronduit schandalig, misleidend en enkel om hun eigen zakken te vullen.
Ik zal je laten zien dat die traditionele voedingsdriehoek net op zijn kop moet staan. Dat is pas de gezonde versie !
Traditionele voedingsdriehoek versus PUUR EVA voedingsdriehoek
eiwit glutenvrije
vetten koolhydraten
groente en fruit groente en fruitsoorten
brood, pasta, zetmeel eiwitten en natuurlijke vetten
Als je even doorheen de spiegel van de voedingsindustrie kijkt, zal je als snel begrijpen waarom brood, pasta en zetmeel in de traditionele driehoek de breedste basis vormen. Hier is het meest geld mee te verdienen. Het zijn allemaal bewerkte producten die verkocht kunnen worden aan een veel hogere prijs dan het kippeëi van de boerderij.
PUUR EVA zal in het programma vooral de granen, aardappelen, pasta, bewerkte koolhydraten (zoals koeken, chips, pizza's) schrappen evenals alle vormen van suiker (die ik catalogeer onder het mom van "vergif". Enkel fructose van fruit is aanvaardbaar.
De nadruk wordt daarentegen gelegd op pure voeding, waaronder groenten en fruit, gezonde plantaardige vetten (olijfolie, kokosolie of ghee), noten, pitten en zaden en tot slot de heel belangrijke bron aan eiwitten, met als absolute topper het kippeëi.
Dagelijks voorzie ik een bio-ei in het programma omdat dit een prachtige aminozurenbalans heeft. Het is bovendien een bron van vitaminen : A, B2, foliumzuur, B12, D en E. Daarnaast bevat een ei belangrijke mineralen.
Traditioneel had ook het ei een slechte naam omwille van de zogezegde cholesterol dat het aanstuurde. Dit is wetenschappelijk al omstreden en klopt niet. Je mag zelfs 2 eitjes per dag eten, met een maximum van 12 eieren per week.
Smakelijk !
Comments