top of page
  • Foto van schrijverEva De Bock

Verslavende voedingsmiddelen

Bijgewerkt op: 25 feb. 2020

1. Gluten


Gluten zijn eiwitten die aanwezig zijn in tarwe, gerst, rogge, spelt en in mindere mate in haver. Gluten zijn (omwille van zijn bindmiddel-eigenschap) ook een verborgen ingrediënt in tal van andere producten (chips, sauzen, dressings, snoep, hespeworst, kruidenmix, bouillons, enz)

Puur Eva vermijdt brood en gluten (in voedingsmiddelen waaronder pasta, koeken, paneermeel, enz..) Gluten kunnen op lange termijn voor iedereen schade aanrichten. Ze veroorzaken immers ontstekingen in de darm (laaggradige ontstekingen) en zorgen voor een plaklaag in de darmen waardoor je onvoldoende voedingsstoffen kan opnemen.


Brood is verslavend... : hoe komt dat ? brood bevat gluten en die worden afgebroken in hele kleine deeltjes die dezelfde receptor hebben als de "opiaten" (= verslavende deeltjes)


2. E621 of MSG


Dit is onze allergrootste vijand. Het is een smaakversterker die bovendien eetlustopwekkend is. MSG ontregelt direct het endocriene systeem (hormoonsysteem) wat o.a. het deel van de hersenen regelt dat te maken heeft met het hongergevoel en het gevoel van verzadiging.

Dit E-nummer, samen met al zijn "nep-namen die de voedingsindustrie heeft uitgevonden om de mens te misleiden", zou in je geheugen moeten gegrift zijn om onmiddellijk een alarmbel te doen rinkelen om jou te vermijden nog ooit een voedingsmiddel te eten waarin dit bestanddeel inzit.


De schuilnamen gaan ver (tot soms zelfs gezond klinkende vervalsingen) : ve-tsin, monosodium glutamaat, gistextract, MSG, plantaardige aroma's,...(stel je voor !)


Heb je je als eens afgevraagd waarom je niet kan stoppen na één kommetje chips of knabbel en in feite gans de zak wil leeg eten ?

Dat heeft niets te maken met de chips zelf, maar wel met de MSG die daaraan toegevoegd is. Als je chips eet, dan wekt dat je eetlust op en wordt dus uiteindelijk gans de zak leeggegeten.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Glutamaatdominantie

Glutamaat is een neurotransmitter. Ingeval van glutamaatdominantie zijn de neuronen te veel geprikkeld. Dit veroorzaakt ontstekingen en afbraak van cellen. (de eosinofielen zijn verhoogd). De neurotra

Endorfine-tekort of endorfine resistentie

(geluk-stofje) Endorfine heeft eigenschappen die te vergelijken zijn met de werking van morfine. Het stofje heeft een dusdanige werking op je hersenen dat je minder gevoelig bent voor pijn. Daardoor o

Dopamine tekort

Dopamine: het ‘vrolijke energiehormoon’. Dopamine en serotonine worden wel onze ‘gelukshormonen’ genoemd. Ik noem dopamine graag mijn ‘vrolijke energiehormoon’. Een belangrijk hormoon want ik voel me

Comentários


bottom of page